ineos-project-one-drone-shot
Beste lezer,

Wat gebeurt er op de werf van Project ONE? Hieronder vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen tijd.

Met deze nieuwsbrief houden we onze stakeholders op de hoogte van de vorderingen in de realisatie van Project ONE, de baanbrekende chemische installatie van INEOS in de haven van Antwerpen. Reacties zijn steeds welkom op projectone@ineos.com

ineos-project-one-vogelvlucht
De werf in vogelvlucht

Hoe gaat het eraan toe op de werf van Project ONE? Dat zie je het best vanuit de lucht. Vlieg mee over de site met onze drone en kijk hoe de grondwerken vorderen. Na de plaatsing van de eerste damwand in december 2022 wordt er nu volop gewerkt aan de funderingspalen. Die werken duren nog tot januari 2024.

Wat staat er nog op de planning dit jaar?

 • Start bouw tijdelijke faciliteiten voor onderaannemers
 • Werken aan de ethaantank
 • Voorbereidingen bouw offloading platform
 • Vervolg civiele werken
TIJD OM OP TE STIJGEN
ineos-project-one-paalfunderingen
18.000 palen voor een stevig fundament

Op de werf van Project ONE werken we momenteel volop aan een onzichtbaar, maar cruciaal onderdeel: de fundering. Zo’n grote petrochemische installatie bouwen we niet zomaar op een vloerplaat. Er zijn paalfunderingen nodig. We plaatsen maar liefst 18.000 palen om de installaties en gebouwen te dragen. Tijdens de werken reduceren we de impact van geluid en trillingen tot een minimum, door een speciale techniek met schroefpalen te hanteren. Maarten Griep en Herwig Teugels van INEOS vertellen meer over deze techniek.


BEKIJK DE VIDEO
ineos-project-one-campus
Bouwen aan een duurzame toekomst met lokale partners

Een baanbrekende installatie als Project ONE realiseren we niet alleen: we mogen rekenen op de kennis en ervaring van heel wat Belgische bedrijven.

 • Aannemer Cordeel: De werkruimte en opslagruimte worden uitgerust met zonnepanelen zodat de campus zelfvoorzienend wordt in haar energiebehoeften. Deze worden bovendien laag gehouden door te investeren in moderne warmtepompen voor de klimaatregeling in de gebouwen. Tenslotte is de parking uitgerust met laadstations voor elektrische auto’s en fietsen.

  Meer over de campus

 • De tijdelijke maatschap Denys-Aertssen voert de tweede fase van de civiele werken uit. Die opdracht omvat onder meer het plaatsen van ondergrondse leidingen, waaronder voor riolering, drinkwater, afwatering en bluswater, het plaatsen van funderingen voor tijdelijke gebouwen en het aanleggen van wegen, parking, voetpaden en bushaltes.

  Lees meer over fase 2

 • In opdracht van TGE Gas Engineering gingen MBG en Stadsbader Contractors eind mei 2023 van start met de bouw van een tank voor de koude opslag van ethaan. Die tank, met een capaciteit van liefst 200.000 m³, is een cruciaal onderdeel van onze ethaankraker. Enkele andere indrukwekkende cijfers: de tank heeft een diameter van 95 meter, hoogte van 50 meter en wanden van 80 centimeter dik. Ze rust op 603 funderingspalen met een diameter van 1 meter en een drijvende vloerplaat die 1,8 meter boven de grond uitsteekt.
ineos-project-one-watertechnoloog
Grensverleggende waterzuivering

Abbas Alloul (30 jaar) is onlangs gestart als waterzuiveringsingenieur bij Project ONE. Met 8 jaar ervaring als onderzoeker op zak past hij zijn inzichten nu in de praktijk toe. “Bij Project ONE mag ik meewerken aan een volledig waterzuiveringssysteem. Van de ontwikkelingsfase over de ingebruikname tot het beheer ervan. Een unieke ervaring als watertechnoloog.”

Maak kennis met onze watertechnoloog
Better begins in Antwerp
Unsubscribe.


PROJECT ONE ON SOCIAL MEDIA

project-one.eu
Scheldelaan, 482
2040 Antwerpen (Lillo)
Antwerpen Belgium